Ofyr bakplaat is sterk vervuild of aangebakken

Aangebakken vet of zelfs roestvorming op je Ofyr bakplaat? Volg onderstaande stappen om je bakplaat weer als nieuw te krijgen.

Als de Ofyr bakplaat sterk vervuild of aangebakken is, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen om deze schoon te maken. Allereerst is het belangrijk om de bakplaat op te warmen. Dit helpt bij het losmaken van het vuil. Vervolgens kun je met een spatel het vuil afschrapen. Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat om de bakplaat niet te beschadigen.

Als het vuil nog steeds niet volledig verwijderd is, kun je een stalen schuurborstel gebruiken om de bakplaat op te schuren. Dit kan met de hand gedaan worden of met behulp van een schuurmachine met een staalborstel op een boormachine. Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat en niet te veel druk uitoefent om krassen te voorkomen.

Nadat je de bakplaat hebt schoongemaakt, is het belangrijk om deze in te smeren met olie. Dit helpt bij het creëren van een beschermende laag en voorkomt dat de bakplaat snel weer vuil wordt. Smeer de olie gelijkmatig over de bakplaat en zorg ervoor dat alle oppervlakken bedekt zijn.

Ten slotte, nadat je de bakplaat hebt ingesmeerd met olie, kun je deze weer inbakken. Dit zorgt ervoor dat de olie goed in de bakplaat trekt en helpt bij het behouden van de kwaliteit en duurzaamheid van de bakplaat.

Bekijk hieronder ook enkele foto's van voor en na het onderhoud.

Overzicht stappen

  1. Warm de bakplaat op
  2. Schraap af met je spatel
  3. Schuur op met een stalen schuurborstel of voorzichtig met een schuurmachine (staalborstel op boormachine)
  4. Smeer in met olie en terug inbakken als bescherming

ofyr bakplaat 2

ofyr bakplaat 1

ofyr bakplaat 3