Hulp bij groei van algen

Wat kan je best doen bij de groei van algen in je jacuzzi?

Als je te maken hebt met de groei van algen in je jacuzzi, zijn er verschillende stappen die je het beste kunt nemen. Het is belangrijk om eerst de mogelijke oorzaken te identificeren. En mogelijke oorzaak kan zijn dat de pH-waarde van het water niet tussen de aanbevolen waarden van 7,2 en 7,6 ligt. Een andere mogelijke oorzaak kan een te lage concentratie van ontsmettingsmiddel zijn.

Om de groei van algen tegen te gaan, kun je de volgende oplossingen proberen. Allereerst is het belangrijk om de pH-waarde van het water aan te passen naar de aanbevolen waarde van 7,2 - 7,6. Dit kan gedaan worden door het toevoegen van Aqua'Lux ph-min of ph-plus.

Daarnaast is het aan te raden om de spa een shockbehandeling te geven met Aqua'lux chloorshock. Dit helpt bij het verwijderen van de algen en zorgt voor een grondige reiniging van de jacuzzi. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van het chloorshockproduct zorgvuldig te volgen om de beste resultaten te behalen.

Bij de spa's van Jacuzzi controleer je best ook nog of de UV-lamp en ozonator nog werkt, deze zorgen voor een automatisch bestreiding van de bacterieën en dus ook algen in je jacuzzi. De UV-lamp of UV-bulb vervang je best jaarlijks.

Door deze stappen te volgen, kun je de groei van algen in je jacuzzi effectief bestrijden en ervoor zorgen dat het water schoon en helder blijft.

Mogelijke oorzaken

  • waarde pH is niet tussen 7,2 en 7,6
  • te lage concentratie van ontsmettingsmiddel/ chloor

Mogelijke oplossingen

  • Pas de pH aan tot de aanbevolen waarde (7,2 -7,6)
  • Geef de spa een shockbehandeling met Aqua'lux chloorshock