Hoe installeer ik mijn Ofyr?

Lees hier hoe je verschillende Ofyr kooktoestellen juist installeert.

Ofyr Classic

Vanwege het aanzienlijke gewicht van de elementen moet het uitpakken en plaatsen van het product door ten minste 2 personen gebeuren. In het geval van de Ofyr XL zelfs 4 personen.

De verstelbare voetjes dienen niet gebruikt te worden om de totale hoogte van je Ofyr aan te passen. Als de verstelbare voetjes meer dan 10 mm worden uitgedraaid kan het toestel onstabiel worden. De voetjes dienen om de sokkel waterpas te zetten.

Zorg ook dat de kegel met kookplaat waterpas op de sokkel staan.

De Ofyr kooktoestellen Black zijn door hun coating gevoeliger voor beschadiging tijdens de installatie en het gebruik. Vilt is daarom inbegrepen bij de zwarte lijn.

 

Ofyr Storage

Plaats de Ofyr Storage met twee personen op een vlakke ondergrond en zet deze stabiel en waterpas met de voetjes. 

Plaats nu de kegel en kookplaat op de sokkel en controleer of deze ook waterpas staan.

Voorzichtig: Hou de kookplaat langs de binnenkant vast wanneer je hem op de kegel plaatst.

Wanneer je houtblokken of andere zaken opbergt in de opslagruimte van je Ofyr Storage, dien je ervoor te zorgen dat er altijd een vrije ruimte van minimaal 20 cm is onder de asbak, omdat de asbak onder de kegel erg heet wordt.

 

Ofyr Island

Vanwege het aanzienlijke gewicht van de elementen moet het uitpakken en plaatsen van het product door ten minste 2 personen gebeuren. 

De Tooltray kan aan meerdere zijden van de kookunit worden bevestigd. Het houten blok kan direct op het eiland worden geplaatst, terwijl het keramische blok wordt geleverd met voetjes, die moeten worden gemonteerd.

Volg verder de instructies van onderstaand filmpje.

 

Ofyr Pro

Maak geen gebruik van het handvat om de sokkel te kantelen bij het plaatsen van de onderdelen van je Ofyr Pro. Het handvat is alleen geschikt om het toestel te trekken of te duwen nadat de wielen zijn gemonteerd.

De wielen zijn niet uitgerust met remmen. Als het oppervlak niet volledig waterpas is, dienen er wiggen onder de wielen te worden geplaatst om er zeker van te zijn dat het toestel niet kan bewegen.